Magyar gyártású, választható méretű, prémium számfestők! Gyors szállítás, biztonságos fizetés!

Kérdésed van? info@szamfesto.hu vagy +36 70 651 94 85 Munkanapon: 8-16

A színek és azok jelentései

A színek az életünk részét képzik: próbáljuk őket összehangolni az öltözködésünkbe, illetve a lakásunk feng shui-jában is fontos szerepet képez, ezért nem mindegy milyen kiegészítő elemekkel díszítjük otthonunkat. Nem feltétlen azt kell megnézni egy dísz esetén, hogy számunkra kedves-e, hanem, hogy mit jelent és mit vált ki belőlünk.

A színek háttere

Kultúránként eltérnek a színek mondanivalói, mégis a fő irányelvek egyeznek. Természetesen, ahogy az élet megannyi területén, úgy ebben az esetben is beszélhetünk pozitív és negatív szimbolikáról. Lássuk tehát, hogy mely színek illenek a legjobban a természetedhez és melyiket tudod leginkább elképzelni a környezetedben.

Fehér

Nagy művészek úgy tartják, hogy a fehér és a fekete nem színek, amiben valljuk be van egy kis igazság. Fehérrel az ártatlanságot, a tisztaságot, a telet és az elmúlást szokták szimbolizálni, akár egy festmény, akár egy vers esetében.

Fekete

Minden bizonnyal ez a színskála legsötétebb színe, más néven a halál és a gyász megtestesítője, de sok esetben ezzel oldják meg a fény-árnyék kontrasztját is. Ha a ruhatárunkra tekintünk, a kifinomult, letisztult és kellően elegáns szín a fekete, hiszen ezt választották az üzleti élet meghatározó árnyalatának is.

Piros

A szerelem és a szenvedély motívuma, de sokan alkalmazzák még az erő megnyilvánulásaként és a hatalom jelképeként is. Ha megkérdeznék tőled, milyen színt képviselnél és az válaszod az lenne, hogy vöröset, akkor te egy igen aktív, tűzrőlpattant személynek vallod magad, aki állandóan új terveket és célokat talál ki.

Sárga

Az alapszínek egyike. A sárga a vidámságot és a fényt jelenti, de nem hiába tartja a mondás sem, hogy „sárga az irigységtől”…

Zöld

A természet és az egészség színe. A környezetvédelem esetén mindenhol zöld színű plakátokat, vagy betűszínnel írt tájékoztatókat találunk, mivel ezzel is nyomatékosítani akarják bennünk a természetességet. Másfelől pedig az eleganciát és az intelligenciát árasztja a viselőjéből, vagy abból, aki ezt valamilyen formában képviseli.

Kék

A tenger és az ég a legjellegzetesebb megtestesítője, de ez egy hideg szín, csakúgy, mint a fehér. Azonban a harmóniát és a céltudatosságot is jelenti, tehát ne féljünk a kék árnyalataitól!

A színek nemcsak a külsőségek esetében jelentősek, hanem az érzelmeinkre és a hangulatunkra is nagy hatással bírnak. Teljesen más kisugárzást nyújthatnak, ha egy tőlünk távolálló színt viszünk a ruhatárunkban, vagy helyezünk az otthonunkba, mivel a szokatlan, nem feltétlen jelent rosszat. Kell kísérletezni, hogy aztán nyerjünk vele.

Válassz olyan számfestő készletet, aminek a színei, - egyrészt tetszenek – hozzád és a lakás stílusához is közel állnak és nem mellesleg jó benyomást sugároznak. A képeinket tekintsd meg a honlapunkon: https://szamfesto.hu/