Magyar gyártású, választható méretű, prémium számfestők! Gyors szállítás, biztonságos fizetés!

Kérdésed van? info@szamfesto.hu vagy +36 70 651 94 85 Munkanapon: 8-16

Egy igazán kreatív ajándék anyák napjára – fessetek együtt számfestő képet

Mikor csináltál utoljára valami közös dolgot az anyukáddal? Most nem egy beszélgetésre gondolunk, vagy amikor a vasárnapi ebéd után segítesz neki leszedni az asztalt. Valami kreatívat, valami olyat, mint amikor gyermekkorodban együtt gyurmáztatok vagy festettetek. Az utóbbi, azaz a számfestőzés például felnőttként is szuper közös időtöltés lehet.

Emlékszel mennyi közös játékot talált ki az anyukád, amikor kisgyerek voltál? Rajzoltatok, krumplinyomdáztatok, papírt hajtogattatok és még sokáig sorolhatnánk azokat a kreatív tevékenységeket, amelyekkel segítette a kézügyességed és a fantáziád fejlődését. Miért ne adhatnád most vissza neki ezt a sok törődést, kedvességet, és miért ne festhetnétek újra együtt, mint gyerekkorodban?

Május első vasárnapja az anyukák ünnepe

Hamarosan itt az anyák napja, amely az egyik legkedvesebb ünnep, hiszen ilyenkor az anyaságról emlékezünk meg, és felköszöntjük az anyukánkat, nagymamánkat. Magyarországon az anyák napját 1925-ben tartották meg először, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt jóvoltából, 1928-ban pedig már hivatalosan is ünnepnapnak nyilvánították május első vasárnapját.
Az anyák napját egyébként világszerte ismerik, hála Anna Jarvisnak, aki sokat küzdött azért, hogy elismerjék az anyák napját – ezt 1914-ben sikerült elérnie az Egyesült Államokban, ahonnan utána gyorsan elterjedt az új ünnep.

Érdekes módon azonban nem mindenhol ugyanakkor emlékeznek meg az édesanyákról. Például Argentínában október harmadik vasárnapján, Luxemburgban június második vasárnapján, Franciaországban május utolsó vasárnapján köszöntik az anyukákat, nagymamákat, de nagyon sok ország (USA, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Japán, Kanada, Malajzia, Németország, Olaszország, Peru, Szlovákia, Svájc, Tajvan, Törökország, Ukrajna, Lettország) május második vasárnapját választotta az ünnep dátumául.

Magyarországon Angolával, Litvániával, Mozambikkal, Portugáliával, Romániával, Spanyolországgal, Szerbiával és a Zöld-foki Köztársasággal együtt május első vasárnapján tartják az anyák napját.

Orgona ága mellé egy szép számfestő

Itthon anyák napjára leginkább virágot, csokoládét szokás adni az anyukáknak valamit verset szavalni és énekelni is szoktak a legkisebbek. Ezek nagyon szép hagyományok, ám az ünnepet még különlegesebbé varázsolhatjuk, ha valami olyan dolgot is ajándékozunk ilyenkor, amely egyedi, maradandó és biztosan minden anyuka, nagymama szemébe örömkönnyeket csal. Például egy olyan képet, amely egy szeretett pillanatot örökít meg, és amelyet ráadásul nem is készen kap az ünnepelt, hanem ő maga alkothatja meg – akár velünk közösen, pont úgy ahogyan gyermekkorunkban is közösen rajzoltunk, gyurmáztunk, festettünk.


Akad szebb ajándék egy képnél, amelyet együtt festünk ki, amelyben mindkettőnk keze munkája benne van? Ez lehet egy kész számfestő, de akár egy saját fénykép alapján készült egyedi számos festő is. Utóbbinál csak ki kell választani a kedvenc fotót, elküldeni nekünk, mi pedig egy számozott vásznat juttatunk vissza, amelyet, ha kifestetek, vászonképként elevenedik meg az adott pillanat.

Lepd meg egyedi, maradandó ajándékkal édesanyádat, nem utolsó sorba pedig az alkotás közös élményével.

Mindenkinek meghitt anyák napját kívánunk!