Magyar gyártású, választható méretű, prémium számfestők! Gyors szállítás, biztonságos fizetés!

Kérdésed van? info@szamfesto.hu vagy +36 70 651 94 85 Munkanapon: 8-16

Japán kultúra

A japán kultúra a jajoi nép emlékeiből eredeztethető, akik a japán szigetek területén telepedtek le többezer évvel ezelőtt. A nép alkotta kultúra gyorsan elterjedt és ami még ennél is érdekesebb, hogy a mai japánok közel 92%-ban jajoi származású, tehát a kultúrájuk nem sokat változott, inkább átalakult.

A kultúrájukról


A klasszikus és a modern értelembe vett japán kultúra mindenkiben nyomot hagy, mivel változatos szórakozási lehetőséget biztosít. Híresek az oszlopaikról, az erős színű festett épületeikről, szentélyeikről és templomaikról, melyeket több évszázadon keresztül őriztek.


A japán festészet

A japán vizuális művészet egyik legősibb ága a festészet, amely különböző egyedi műfajokat is magába foglal. Ezt több esetben is ötvözte, vagy legalább befolyásolta a kínai festészet, illetve a Nyugat is hasonló befolyással bírt rá a 16. századtól.

Egyes területeken, ahol a legjobban elterjedt a kínai hatás, elkezdtek tussal készült képeket festeni (leggyakrabban tájképeket), ahol madarakat és növényeket ábrázoltak. Azonban szépen lassan ezeken a területeken is átvették az emberek a saját nemzetük kultúráját, amivel csak egy gond volt, hogy általában a mindennapi életükből jelenítettek meg részleteket. Tehát, ha olyan festményt látunk, amiről a „zsúfolt” szó jut eszünkbe, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ez a japán kultúrára épült.

 

Képzőművészeti sajátosságok

Ahogy a nép, úgy a festményeik is fegyelmezettek és kifinomultak. Mint mindenben, a festészetben is megjelennek a fehér bőrű asszonyok, a népviselet, a gondos színvilág, az egyedi betűk, melyeket gyakran megtalálhatunk a képeken díszelegve.

 

Hogyan hat ránk?

Minket magyarokat mindig is érdekelt a japán kultúra: szeretjük az ételeiket, ismerjük az animációs filmjeiket, csodáljuk a nyelvüket és a divatjukat. Sőt, meglepődnénk, ha tudnánk, hogy ma már több gimnáziumban tanítják a nyelvet, amire van is kereslet szép számmal. Azt sem tartom kizártnak, hogy azért érdekel minket igazán a kultúrájuk, mert kevesen tehetik meg, hogy ellátogassanak a gyönyörű vidékeikre. DE! Most vizuálisan mégis megtehetjük, hiszen a számfestő elhozta a japán kultúrát ide, Magyarországra. Élvezhetjük a cseresznyefavirágzást, a japán divatot, az érdekes, de annál bámulatosabb építészetet és természetesen a megszámozott festékeknek köszönhetően, visszakaphatjuk a képeken látható változatos színvilágot is!


Ahol megtalálod a szebbnél szebb képeket: https://szamfesto.hu/collections/japan-kultura-szamfesto


Ahol megtalálod a személyes kedvencünket: https://szamfesto.hu/collections/japan-kultura-szamfesto/products/matsumoto-kastely-szamfesto-keszlet